kedd, 13 június 2017 11:39

5 hasznos tanács, hogy hogyan válasszunk nyári tábort!

Nyári szünet! Gyermekednek öröm, neked pedig logisztika!

5 hasznos tanács, hogy hogyan válasszunk nyári tábort!

1.    A nyári tábor időtartama

Van olyan amelyik ottalvós, de találunk olyat is, ami napközis nyári tábor, ahonnan minden nap ugyanúgy, mint az iskolából meg az óvodából haza jön a gyerkőc. Ezeknek az időtartamai lehetnek 2-3 naposak, egy hetesek vagy akár több hetesek is. Az óvodás korú gyermekeknek inkább a napközis táborokkal teszünk a legjobbat. Az iskolások már próbálkozhatnak az ottalvósakkal is. De mindenféleképpen figyeljünk oda a saját gyermekünkre, hogy neki mi lenne a jó. Mert ha nehezen oldódik fel idegen társaságban, vagy legjobbat otthon tud aludni, akkor a hosszabb táborokban nem biztos, hogy jól fogja magát érezni.

2.    Milyen tábor legyen?

Idegen nyelv, sport, tánc, kaland…? Itt is vegyük figyelembe a gyermekünk temperamentumát. Ha szeret elmélyülni a tudományba, akkor jól jöhet egy tudós tábor. Ha szeret táncolni, akkor menjen tánctáborba. Az aktív, izgó-mozgó gyerekeknek pedig a sport tábor a legjobb választás. Bizonyosodjunk meg arról is, ha kiválasztunk egy jól hangzó tábort, akkor mögötte mi a valóság.

3.    Helyszín kiválasztása

A helyszín kiválasztatása is döntő szerep lehet. Nem mindegy, hogy helyileg hol van. Mert ha az utazás nem megoldott, akkor nem biztos, hogy jó lesz az a tábor. Illetve az sem közömbös, hogy a helyszínek eleget tesznek-e a biztonsági követelményeknek, megfelelnek-e gyermekek életkori igényeinek. A nyári táboroztatás feltételei között több a kockázat, a veszélylehetőség, mint a zárt óvoda-, iskolaépületben.

4.    A tábor korosztálya

Érdemes figyelembe venni a tábor kiírásában a korosztályát is. Egy ovis kisgyermek nem biztos, hogy jól fogja érezni magát egy iskoláskorú táborban és fordítva.

5.    Oktatók, felügyelők

A tábor központjában a felügyelők, táborvezetők vannak. Ezért ha van rá lehetőségünk ismerjük meg őket, hiszen ők fognak foglalkozni a gyermekünkkel. Nem mindegy, hogy milyen hatások fogják érni őket. Kérjünk ajánlást, véleményt róluk, hogy van-e tapasztalatuk a gyermekek felügyeletében.

Egy jól kiválasztott táborral a gyermekednek csak jót teszel. Új barátságok alakulnak ki. Önállóbbá válik. Fejlődik az alkalmazkodóképessége. Új ismeretekkel lesz gazdagabb. Rengeteg pozitív impulzus magabiztosabbá teszi. Egy örök élmény marad!

Táborainkba van még pár szabad hely! Ha még nem döntöttél nézd meg ezt is:

http://gyorsi.hu/aktualis/hirek/uszotabor-juliusban

Szép, örömteli, vidám nyarat!

Kövess Minket!



★ Kérjük értékeld a Győrújbaráti Síiskolát! ★



Kövess Minket!


Szeretnél friss információkat kapni tanfolyamokról és táborokról?
Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required

Hírek a GyőrSí ajánlásával

 

sielok.hu

 

sielok.hu hírek

Térkép

 Váltás nagyobb térképre: http://goo.gl/zLjynA


  • facebook
  • GyőrSí G+
  • linkedin
  • twitter
  • rss
  • rss
  • Győrújbaráti Síiskola elérhetőségei