hétfő, 22 szeptember 2014 00:00

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Miért érdemes oktatóval a műanyagpályán megtanulni síelni?
Elsősorban anyagi megfontolásból. Kedvezőbb áron tudjuk biztosítani síelés tanulását, mint külföldön. Nem kell drága szállásra, síbérlete, külföldi oktatókra költenünk a pénzünket, és nem kell messzire utazni, hanem itt a lakhely közelében tudjuk elsajátítani a síelést. És nem utolsó szempont, hogy nagyban megkönnyíti az első havas síelésünket.

A sízés igen rövid gyakorlás alatt képes nagy örömet okozni. Ennek elérésében nagy szerepet játszanak az oktatók. Ők azok, akik profi módon, az alapoktól tanítanak meg síelni, a technikákat tervszerűen építik egymásra, és szemük van ahhoz, hogy a tanítvány mozgásában észrevegyék a gátló tényezőket vagy éppen a fejleszthető lehetőségeket.

Mikortól ajánljuk?
4 éves kortól ajánljuk. Kiválóan fejleszti a gyermek erő és állóképességét, egyensúlyérzékét, tér- idő és tájékozódó képességét, koordinációját, érzelmi képességét: bátorság, lelkesedés, együttműködés.

Mikor van nyitva a síiskola?
Szeptember végétől április elejéig van nyitva a síiskola. Munkaszüneti-, ünnepnapokon és hétvégi munkanapokon is megtartjuk a csoportos óránkat a megfelelő szokásos időpontban.
További részletek: GyőrSí Programok

Az időjárás befolyásolja-e a pályát, oktatást?
Sem az eső, sem a hó nem befolyásolja az oktatást. Minkét esetben ugyanúgy lehet használni a pályát. Eső esetén érdemes magaddal hozni hagyományos esőkabátot. Mindig az időjárásnak megfelelően kell öltözni!
További részletek: Időjárás Győrújbarát

Lehet-e pótolni a csoportos órát?
Csoportos órát pótolni az órarendben kihirdetett PÓTLÓ ÓRÁKON, abban az esetben lehet, ha az óra megkezdése előtt legalább 24 órával e-mailben jelezték felénk, hogy nem tudnak részt venni. A pótló órákon vegyes csoportok vannak és maximum 10 főből áll. Órát pótolni a tanfolyam ideje alatt, illetve az utolsó tanfolyami óra utáni első pótló óráig lehet. Amennyiben ez idő alatt nem sikerült pótolni az órát, akkor az az óra elveszett. Pótló órát pótolni nem lehet.

A csoportos tanfolyam átváltható-e magánórára?
A befizetett tanfolyami órát magánórára átváltani nem lehet.

Hogyan működik az egy illetve az 5 alkalmas magánóra?
Az egyéni oktatáson az oktató csak egy, ill. négy tanulóval foglalkozik és egyeztetés alapján az órák bármikor és bármilyen rendszerességgel igényelhetők. Az 5 alkalmas bérletes magánóra testvérek, barátok, szülők esetében maximum 4 főig bővíthető.

Meddig használható fel az 5 alkalmas magánóra bérlet?
A bérletet a vásárlástól számítva 8 héten belül használhatja fel. A bérletek lejártakor az esetleges fennmaradt alkalom nem vihető át a következő bérletre. Pénzbeli visszatérítésre nincs lehetőség. A bérletek névre szólóak, át nem ruházhatók.

Meddig mondhatom le a magánórát?
Az óra díjmentes lemondását 24 órával az oktatás megkezdése előtt fogadunk el. Amennyiben 24 órán belül esik, akkor a bérletből levonásra kerül az óra, illetve a következő alkalommal felszámoljuk az árát.

Mennyi idő alatt sajátítható el a síelés?
A síelés un. „nyílt mozgáskészség”, ezért életünk végéig tanuljuk! A síelés alapjai azonban, a tapasztalatok szerint, két szezon alatt a tanulók mindegyikében biztos sítudássá érnek, mellyel már a nehezebb sípályákon is biztonságosan tudnak közlekedni.

Ha már tudok síelni, akkor milyen formában használhatom a sípályát?
A sípályát csak oktatásra, a GyőrSí oktatóival lehet használni. Amennyiben autodidakta módon vagy oktató segítsége nélkül tanultál meg síelni, akkor magánóra keretében szakképzett oktatónk a sok jó tanács mellett az esetleges hibák kijavításában lesz segítségedre.

Milyen felszerelés szükséges a műanyag pályán való síeléshez?
Pályánkon való sízéshez nem szükséges semmilyen különleges felszerelés a havas sízéshez is használt síléc, síbakancs, sisak, melyet a pályánkon tudsz bérelni az oktatás időtartamára. Ha van saját felszerelésed azt is hozhatod magaddal. Ebben az esetben, ha a pályánkon használtad a sílécet a következő havas síelésnél érdemes síszerviznél újra waxoltatni a lécet.
Az öltözék a legpraktikusabb az időjárásnak megfelelő, kényelmes sportos ruházat. Míg tavasszal és ősszel könnyebb ruházatot ajánlunk, a hideg és a tél bekövetkeztével érdemes itt is síruhát hordani. A lehetőleg erősített tenyerű KESZTYŰ, sízokni és bukósisak viselése kötelező, jó időben elég a biciklis sisak (ha van hozd magaddal). Kisgyermekek öltöztetésénél kérjük a szülőket, hogy figyeljenek, ne legyen gyermekeiken semmi olyan ruházat, ami esetleg felcsavarodhat vagy beakadhat valahova. Eső esetén érdemes magaddal hozni hagyományos esőkabátot.

Kövess Minket!★ Kérjük értékeld a Győrújbaráti Síiskolát! ★Kövess Minket!


Szeretnél friss információkat kapni tanfolyamokról és táborokról?
Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required

Hírek a GyőrSí ajánlásával

 

Hójelentés

Kövess a Google Plus-on!


Térkép

 Váltás nagyobb térképre: http://goo.gl/zLjynA


Kövess minket a Facebook-on

  • facebook
  • GyőrSí G+
  • linkedin
  • twitter
  • rss
  • rss
  • Győrújbaráti Síiskola elérhetőségei